Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2024-02-21 15:23:19 21 februari 14.19, Knivlagen, Göteborg

Uppdaterad 2024-02-21 15:23:19 21 februari 14.19, Knivlagen, Göteborg

Polisen får uppgifter om att vittnen ska ha sett en möjligen beväpnad man vid Paprikagatan. Mannen uppges vara iklädd någon typ av uniform och på platsen ska det även befinna sig en kvinna och ett barn. I övrigt syns inga personer i närområdet. De ska befinna sig i närheten av en fotbollsplan. Mannen ska ha en större ryggsäck eller bag bredvid sig. 

Polisen inleder en insats på platsen. En förundersökning inleds med rubricering förberedelse till mord. Beslut om förstärkningsvapen tas. Drönare sänds till platsen. De personer som är aktuella kan säkras på platsen. Vid kontroll av väskan så hittar polisen ett flertal vapen, det handlar dock om sk soft airgun i samtliga fall. De båda vuxna bär båda kniv och är berusade. För närvarande finns ingen uppgift om barnet som ska ha befunnit sig på platsen. 

Det visar sig handla om två män som befann sig på platsen. Ingen kvinna eller barn på plats. 

Polisen gör en ny bedömning av rättsläget. Uppdatering kommer att ske till ny rubricering, troligen grovt brott mot knivlagen och brott mot narkotikastrafflagen. Båda omhändertogs för berusning. Kontroll kommer att genomföras på de vapen som polisen beslagtagit.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.