Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2024-02-10 15:53:43 10 februari 15.06, Våld/hot mot tjänsteman, Värnamo

Uppdaterad 2024-02-10 15:53:43 10 februari 15.06, Våld/hot mot tjänsteman, Värnamo

14:22 Rydaholm 
Ett större antal personer drabbade samman under en match i Rydaholm under lördagseftermiddagen. I samband med detta slog en man till en polis, varpå mannen blev biten av polisens tjänstehund.
Gärningsmannen greps initialt men gripandet är hävt. Han är förd till sjukhus med ambulans för att vårda skadorna efter bettet.
Polismannen är inte skadad efter händelsen.

Uppdatering 15:41 

Matchen kunde återupptas utan störningar.

Gällande händelseförloppet ovan har det rört sig om två grupperingar på cirka 80 personer som hamnat i någon form av konfrontation. Hundförare befann sig mellan grupperingerna och blev utsatt för en kraftig knuff initialt av en man. I samband med detta plockar hundföraren ut hunden och låter denne försöka bistå med att skingra folkmassan då situationen krävde det. hunden hade då munkorg på men läget lugnade sig inte. Hundföraren får också ett slag i ansiktet av samma person som utdelade knuffen. 

Situationen blev mer stökig och hundförare tar av munkorgen med anledning av att man ansåg att situationen krävde det och för att skingra folkmassan. Samtidigt blir det mer tumult och flera personer fick sprayas av polisens OC-spray. 

En person blir biten av hunden, och förs till sjukhus, ej allvarligt skadad. 

En person misstänks för våld mot tjänsteman. 

Uppdatering 15:53 

Matchen har nu genomförts i sin helhet utan ytterligare ordningssstörningar. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Jönköpings län.