Hoppa till innehåll
Hem » 08 februari 13.06, Djur, Falun

08 februari 13.06, Djur, Falun

Två poliser var ute och patrullerade vid Tiskenparkeringen då de noterade aktivitetet nere vid ån och att folk kom springades mot platsen. Patrullen stannade till och noterade hur en person stod ute på isen och en hund som låg i vaken, på väg att drunkna. Hunden klamrade sig fast i isen medan allt fler människor anslöt för att försöka hjälpa till.
– Det var lite känsla av hjälplöshet, några försökte gå ut men isen började knaka. Vi kände att detta skulle bli farligt om allmänheten klev i det kalla vattnet, berättar en av poliserna.
Det var både strömt och oklart djup i det aktuella området av ån. Patrullen hittade snart en livboj, varvid en av dem åkte ut i den.
– Isen brast, men jag fick tag i hunden. Min kollega och allmänhet hjälpte till att dra in oss i livbojen. Det var fint att vi kunde rädda hunden och räddningstjänsten som kom strax efteråt bistod också med att köra in hunden till djursjukhuset.
Patrullen skickar även ett tack till allmänheten på plats som var hjälpsam, involverad och ville rädda hunden till varje pris.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Dalarna.