Hoppa till innehåll
Hem » 04 februari 14.47, Åldringsbrott, Danderyd

04 februari 14.47, Åldringsbrott, Danderyd

Polisen får ett samtal från en äldre kvinna i 80-års åldern som berättar att hon blivit utsatt för ett bedrägeri och bestulen på värdesaker för en större summa pengar. 

Kvinnan hade fått ett SMS som utgav sig komma från ett elektronikföretag. I meddelandet står det att hon har två mobiltelefoner beställda i sitt namn och uppmanas ta kontakt med företaget. Kvinnan ringer upp numret i meddelandet där hon berättar att hon inte har beställt mobiltelefoner. Bedragarna lurar då kvinnan att hon kan bli kopplad till sin bank.

Den falska banktjänstemannen uppger att det är en kriminell person som beställt mobiltelefonerna och att hon uppmanas av banken att samla ihop alla smycken och värdesaker så att ett vaktbolag kan hämta dem, så att banken kan förvara kvinnans värdesaker på ett säkert sätt. 

En bedragare kommer senare till kvinnan och hämtar värdesakerna. 

Har du äldre i din närhet som du bryr dig om? Eller träffar äldre i ditt ykre? 

Polisen har en samtalsguide för hur man kan prata med äldre om bedrägerier. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Senaste blåljusen i Stockholm.