Hoppa till innehåll
Hem » Ny chans att bli polis på deltid

Ny chans att bli polis på deltid

Nu kan du söka grundutbildningen som vänder sig till dig som vill studera till polis på deltid.

Du som vill arbeta i lokalpolisområde Norduppland kan nu söka till deltidspolisutbildningen, kallad DPU. Kommunerna som ingår i lokalpolisområde Norduppland är Tierp, Östhammar, Heby och Älvkarleby.

– Utbildningen passar för dig som vill ha möjlighet att både kunna arbeta och studera på deltid under studietiden. Eller för dig som är ung och behöver få lite mer arbetslivserfarenhet under tiden du studerar eller kunna studera samtidigt som du satsar på en idrottskarriär eller liknande, säger Anette Lindblom, attraherasamordnare PO Uppsala.

– Hur mycket du kommer att kunna arbeta är individuellt. Det beror på allt från studievana, familjesituation och din egen motivation.

Det varierar hur mycket tid en student behöver lägga på sina studier. Under veckorna med praktiska moment, som genomförs vid Umeå universitet, gäller heltid, 40 timmar per vecka. Studiedagarna med teoretiska ämnen sker på distans och är koncentrerade till 2-3 dagar i veckan.

– Många upplever att de inte har möjlighet att utbilda sig när de nått en viss punkt i livet men vi vill gärna få sökande som är mitt i livet och som har skaffat sig livserfarenhet och erfarenhet via andra yrken som kan vara ett komplement till polisyrket, säger Anette Lindblom.

Exklusivt för utvalda orter

Deltidspolisutbildningen ges bara för ett urval av lokalpolisområden i glesbygd eller svårrekryterade områden dit Polismyndigheten vill attrahera nya poliser. Är den här utbildningen av intresse ska du inte skjuta upp din ansökan. Det är oklart om utbildningen på deltid kommer att ges framöver efter denna omgång.

– Utbildningen passar dig som bor eller vill bo och arbeta i Norduppland. Om det inte gäller dig så kanske du känner någon som är en bra kandidat. Tipsa gärna i så fall den personen om utbildningen senast i december då sista sökdatum är den 19 januari, säger Anette Lindblom.

Ansökningsprocessen inleds med en intresseanmälan och blir du utvald så välkomnas du till de ordinarie testerna för polisutbildningen.   

– I intresseanmälan anger du att du vill göra din aspirantutbildning i LPO Norduppland. Det betyder att du efter klarad utbildning blir erbjuden anställning hos oss som polisassistent, säger Anette Lindblom.

Vad kan man förvänta sig av att tjänstgöra i LPO Norduppland?

– Vi erbjuder ett mycket varierat arbete i stad, på landsbygd och vid kusten. Norduppland är också ett av få lokalpolisområden som har sjöpolisverksamhet. Detta innebär en stor variation på arbetsuppgifter. Vi har också en längre sträcka till städerna vilket betyder att patrullerna i yttre tjänst ofta får arbeta med långtgående förstahandsåtgärder. Hos oss har vi en mycket familjär anda och lokalpolisområde Norduppland beskrivs av många som en mycket välkomnade arbetsplats som vi värnar om. Jag har arbetat både i storstad, mellanstor stad och nu i ytterområde och måste säga att jag aldrig har trivts så bra som här. Här syns alla och vi har en gedigen teamkänsla. Vi välkomnar alla nya medarbetare att dela detta med oss här i lokalpolisområde Norduppland!

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.