Hoppa till innehåll
Hem » Plugga till polis på deltid – polisregion Stockholm

Plugga till polis på deltid – polisregion Stockholm

Foto av en polis i uniform, framför en polisbil och naturmiljö i höstfärger. På bilden ligger texten: studera till polis på deltid och distans.

Bild: Polisen

Vill du gå polisutbildningen och samtidigt kunna arbeta på deltid? Nu kan du som vill arbete i polisområde Stockholm syd studera på deltid och distans.

Vill du förverkliga en dröm om att bli polis, göra nytta i samhället och ha ett spännande och meningsfullt jobb, men av olika skäl har svårt med heltidsstudier på plats? Nu har du chansen att söka till deltidspolisutbildningen. Du kan plugga och jobba samtidigt och så småningom få en tjänst i södra Stockholm.

Efter två och ett halvt års studier (75-80%) samt sex månaders godkänd aspirantutbildning anställs du som polisassistent, med sex månaders provanställning.

– Det känns jätteroligt att vi nu kan erbjuda polisutbildningen på deltid för dem som inte kan studera på heltid. Det är en möjlighet att arbeta vid sidan om, och också mer frihet för annat. Ta chansen och sök nu, säger Christian Agdur, samordnare för specialinriktade polisutbildningar i polisregion Stockholm.  

Exklusivt för polisområde Stockholm syd

Den här omgången av deltidspolisutbildningen är för dig som vill arbeta som polis i södra Stockholm. Efter att du skickat in en intresseanmälan kan du bli utvald till tester för polisutbildningen, på plikt och prövningsverket.

Samma antagningskrav gäller för deltidsutbildningen som för den ordinarie polisutbildningen. Det här gäller för att komma in på polisutbildningen.

Mer information om deltidspolisutbildningen, plugga till polis på deltid

Polisutbildningen på deltid och distans

  • Deltidspolisutbildningen är en pilot som genomförs för första gången för dig som vill arbeta i polisområde Stockholm syd.
  • Utbildningen är en grundutbildning till polis och vänder sig till dig som av olika anledningar inte kan studera på heltid.
  • Du förväntas delta på fysiska träffar under närstudieveckorna på Polishögskolan i Umeå eller Malmö fyra till fem veckor per termin. Du står själv för boende- och resekostnader. Studierna är CSN-berättigade.
  • Utbildningsmålen är desamma som för det ordinarie polisprogrammet. Delkurserna motsvarar dem som ges på polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
  • Efter avslutade och godkända studier, samt godkänd aspirantutbildning, anställs du som polisassistent i polisområde Stockholm syd.
  • Övriga krav är desamma som för ordinarie polisutbildning. Det här gäller för att komma in på polis
  • Utbildningsstart är hösten 2024.

Så gör du intresseanmälan till utbildningen

Mejla senast 19 januari 2024 till dpu.stockholm-syd@polisen.se

Uppgifter som behöver finnas med i intresseanmälan:

  • Namn
  • Fullständigt personnummer
  • Postadress
  • Mobilnummer
  • Mejladress
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.