Hoppa till innehåll
Hem » 08 augusti 14:37, Åldringsbrott, Katrineholm

08 augusti 14:37, Åldringsbrott, Katrineholm

Under dagen har minst två ärenden gällande åldringsbrott, där personer kontaktar äldre målsäganden och utger sig för att ringa från säkerhetsavdelning på en bank, inkommit från området kring Katrineholm.

Polisen uppmanar äldre personer samt anhöriga och bekanta till äldre, att vara uppmärksam och informera om att ej lämna ut kort eller smycken till personer som kontaktar dem via telefon.

Vid den sista händelsen har en person, på detta sätt lyckats komma över bankkort och smycken, vilket resulterat i att en större summa pengar överförts från målsägandens konto. Målsägande i detta fall är en kvinna i 90-årsåldern. Målsägande är boende i centrala Katrineholm. Detta ska ha skett ca kl. 13.30. Signalement på gärningsmannen är en kille i 25-30-årsåldern, kortare cendréfärgat hår, Helsvarta kläder. Talade med lätt brytning.

Befinner man sig i Katrineholm och just nu har uppgifter att lämna om personer som stämmer in på signalementet och som rör sig i Katrineholm med omnejd, kan man kontakta polisen på 112.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland