Hoppa till innehåll
Hem » 27 juli 08:00, Övrigt, Karlstad

27 juli 08:00, Övrigt, Karlstad

Under torsdagen inträffade en skjutning i stadsdelen Klara i Karlstad. Larmet inkom till polisen vid 13.53. En man i 30-årsåldern skottskadades vid händelsen och avfördes med ambulans till sjukhus för vård. Skadorna bedömdes vara allvarliga, men ej livshotande.

Ett flertal resurser inledde ett eftersök på misstänkta gärningspersoner, brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes kort efter händelsen, bland annat med hjälp av hundpatrull och tekniker. Samtidigt pågick jakten på gärningspersonerna bakom. Ett stort antal personer hördes om sina iakttagelser kring skjutningen och informationsinhämtningen inleddes omgående.

I samband med att en person skulle höras om eventuella iakttagelser kring skjutningen anträffades narkotika i en bostad i Viken, varvid polisen beslutade om att använda sig av specialkompetens för att hantera det så säkert som möjligt. Tre personer, samtliga män, kunde gripas på den aktuella adressen och delgavs samma kväll misstanke om narkotikabrott. 

Fredag 21 juli.
Två parallella utredningar pågick med full kraft under fredagen, en gällande narkotikabrott och en gällande mordförsök på grund av skjutningen. På fredagsförmiddagen ägde ett möte rum i Karlstad med bland annat grova brott, lokalpolisområdeschefen i Karlstad Ulrika Sundström, kommunpolis, utredningsenheten och Krimjouren för att stämma av läget och hur man nu skulle gå vidare.

Lördag 22 juli.

Under lördagen grep polisen en man i Karlstad som misstänktes vara inblandad i skjutningen samtidigt som utredningen fortsatte parallellt med analyser, vittnesförhör och övriga utredningsåtgärder. Snart framkom uppgifter om att två av de gripna i narkotikaärendet kunde ha varit delaktiga i skjutningen på torsdagen. Sent på lördag eftermiddag delgavs personerna misstanke om försök till mord samt grovt vapenbrott. Efter beslut från åklagare anhölls männen även för dessa brott.

Måndag 24 juli.

De två männen begärdes häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, grovt vapenbrott, misshandel samt narkotikabrott. Den tredje mannen begärdes häktad misstänkt för narkotikabrott. Värmlands tingsrätt valde att gå på åklagarens linje och häktade samtliga för de ovan nämnda brotten – förutom misshandel av normalgraden.

Tisdag 25 juli.

Den man som frihetsberövades under lördagen släpptes på fri fot. Han är fortsatt misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Onsdag 26 juli och framåt.

Utredningen fortsätter nu med fortsatta analyser, inhämtning av information, kartläggning, förhör med vittnen samt övrigt polisiärt arbete som vi i nuläget inte kan delge allmänheten på grund av utredningstekniska skäl. Fokus är att kunna lagföra gärningspersoner för skjutningen, som inträffade en tidpunkt på dygnet då en större folkansamling rörde sig på gång- och cykelstråket i de centrala delarna av Karlstad. Polisen i Karlstad kommer att jobba fokuserat med extra synlighet för medborgarna. Har du frågor, funderingar eller känner oro – tveka inte att kontakta våra kollegor ute på gatorna.

Eventuella frågor från media hänvisas till polisens Sophia Jiglind på ordinarie pressnummer 010 – 569 46 00. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.