Hoppa till innehåll
Hem » 23 juli 07:53, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

23 juli 07:53, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Sedan midnatt har sex personer i Sundsvall omhändertagits för fylleri. Nedan följer ett urval av nattens ärenden från midnatt och framåt.

00:57 Knivlagen, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Inre Hamnen i Sundsvall. En kniv anträffas och tas i beslag. Anmälan gällande brott mot knivlagen upprättas.

01:21 Misshandel, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande en nyligen inträffad misshandel. En man ska ha blivit misshandlad av en okänd gärningsperson som sedan lämnade platsen. Polisen tar upp en anmälan om missahandel.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Stadsfesten i Härnösand, lördag kväll och natt:

Polisen har omhändertagit två personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två anmälningar har upprättats gällande misshandel. Patrullerna har också tagit upp anmälningar gällande olaga hot, sexuellt ofredande och övergrepp i rättssak. Flera av anmälningarna hör till samma ärende.

Under kvällen och natten har väldigt mycket folk varit i rörelse. Det var fullsatt inne på området men väldigt få ordningsstörande. De händelser som har skett har till största del skett strax utanför festivalområdet. Stämningen har upplevts god och berusningsnivån har varit på en bra nivå.

Polisen vill rikta en eloge till vakterna på området som på ett väldigt bra sätt har hanterat det som uppkommit. De har tidigt ingripit och avlägsnat personer. Ordningsvakterna har avvisat 32 personer och avlägsnat 17 personer.

En eloge riktas också till arrangör samt ideella föreningar som funnits på plats under hela Stadsfesten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.