Hoppa till innehåll
Hem » 02 juli 08:12, Sammanfattning natt, Jämtlands län

02 juli 08:12, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Kl 00-07, två personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Sammanfattning från polisens arbete under kvällen och natten i samband med cruising i Hammarstrand:

Polisen har arbetat med ordningshållning under evenemanget. Det har skett genom hög närvaro och synlighet samt genom att vara kontaktsökande med arrangör, samverkanspartner och besökare/deltagare. Polisen har även arbetat aktivt med trafiksäkerhet genom bland annat nykterhets- och fordonskontroller samt med ordningshållning i trafiken genom dialog med förare och passagerare.

Totalt har cirka 10-15 ordningsböter utfärdats. När det gäller anmälningar så har följande inkommit: olovlig körning, drograttfylleri, misshandel samt narkotikabrott, eget bruk och innehav. Utöver detta så har polisen även hanterat ett antal personer med anledning av deras berusningsgrad.

Polisen som arbetade under arrangemanget uppger att stämningen bland deltagarna generellt var mycket god. Samverkan med socialtjänsten och nattvandrare har varit mycket bra: Deras närvaro upplevs ha gett en positiv inverkan på den goda stämningen och upplevda tryggheten under evenemanget.

Vid vissa platser har det förekommit nedskräpning och under småtimmarna inkom klagomål från medborgare på grund av att det spelades mycket hög musik från ett fåtal bilar och personer. Det resulterade i att polisen fick avvisa ett antal ekipage för att upprätthålla ordningen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.