Hoppa till innehåll
Hem » Pressinbjudan gällande grovt narkotikabrott i region Öst

Pressinbjudan gällande grovt narkotikabrott i region Öst

En stor polisinsats har genomförts i ett industriområde i Strängnäs, Södermanland. Ärendet har även kopplingar till Jönköpings län. Under onsdagen kommer polisen att arrangera en digital uppkoppling via video där information kommer att lämnas om ärendet.

I fredags (24 mars) kontrollerades ett fordon i samband med en fordonskontroll i Jönköpings län. Vid kontrollen påträffades en större mängd preparat som antas vara narkotika. En man blev häktad av Jönköpings tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott under tisdagen. Mannen blev häktad på den starkare misstankegraden, sannolika skäl. Den förmodade narkotikan har en vikt på över 50 kilogram.

Flera åtgärder genomfördes

Under utredningen har en rad åtgärder vidtagits, bland annat en husrannsakan mot en fastighet i Strängnäs kommun. Denna polisinsats startades på söndagen.

– Det är ett industriområde som vi har sökt igenom. Vi har använt oss av flera olika polisresurser, vissa med specialkompetens, inom ramen för den här förundersökningen. Vi har gjort en kriminalteknisk undersökning, säger Daniel Eriksson som är gruppchef för grova brottsgruppen i Södermanland.

I samband med husrannsakan påträffades en större mängd preparat som antas vara narkotika av olika preparat. Den förmodade narkotikan har en vikt på över 100 kilogram.

– I ärendet har det framkommit misstankar om grovt narkotikabrott riktade mot två personer boendes i Strängnäs kommun. Personerna greps under söndagen, säger Daniel Eriksson.

Viktigt att få bort narkotika från gatorna

Utredningen fortgår. Polisen arbetar med att analysera de olika preparaten och andra föremål samt med att knyta personer till de beslagtagna preparaten.

– Vi arbetar hårt för att få bort narkotika från gatorna och det här är en del i det arbetet. Nu fortsätter utredningen i ärendet, säger Daniel Eriksson.

Utredningen kommer fortsättningsvis hanteras av utredningssektionen i polisområde Södermanland.

En digital uppkoppling arrangeras idag

Idag, onsdag 29 mars, kommer polisen arrangera en digital pressträff för att berätta mer om ärendet. Polisen kommer inte kommentera ärendet innan pressuppkopplingen.

En del detaljer i ärendet är sekretessbelagda men polisen kommer att delge information om ärendet. Deltagande journalister kommer att få möjlighet att ställa frågor.

Deltar gör:

* Camilla Helgesson, tillförordnad chef för utredningssektionen i Södermanland

* Daniel Eriksson, gruppchef grova brottsgruppen i Södermanland

* Oscar Nissfolk, lokalpolisområdeschef Eskilstuna (där Strängnäs ingår)

Information om uppkopplingen

Pressuppkopplingen startar klockan 10:00 och sker via video.

Anmäl ditt intresse till media.ost@polisen.se senast klockan 09:30 onsdag 29 mars. När du anmält ditt intresse kommer du att få koder samt instruktioner.

Inga enskilda intervjuer kan erbjudas. Alla frågor får ställas på pressuppkopplingen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.