Hoppa till innehåll
Hem » Nytt medborgarlöfte undertecknat i Strängnäs

Nytt medborgarlöfte undertecknat i Strängnäs

Påskrift av Strängnäs medborgarlöfte 2021. Från vänster Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef och Lars Ekström, kommundirektör.

Påskrift av Strängnäs medborgarlöfte 2021. Från vänster i bild: Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef och Lars Ekström, kommundirektör. Bild: Polisen

Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef för Strängnäs/Eskilstuna och Lars Ekström, kommundirektör, undertecknade idag medborgarlöftet för 2021 på ett digitalt möte.

Strängnäs kommun och polisen ska i samverkan arbeta mot kriminalitet som rör narkotika och med fokus på ungdomar, samt med andra faktorer som bidrar till att skapa otrygghet i trafiken och på allmänna platser. Vi ska tillsammans verka för ett tryggare Strängnäs.

– Polisen och Strängnäs kommun fortsätter att samverka kring det brottsförebyggande arbetet. Att arbeta tillsammans skapar bättre förutsättningar för att lyckas, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Strängnäs/Eskilstuna.

Ett antal brottsförebyggande aktiviteter kommer att genomföras under året av polisen och kommunen. Bland annat kommer polisen att genomföra narkotikasök med hund på skolor i kommunen samt även fortsätta sina täta kontakter med både skolor och fritidsgårdar. Kommunen kommer under året att samordna minst två föräldraträffar på skolor, för förebyggande information där polisen medverkar. Samt kommer minst fyra trygghetsvandringar att genomföras i kommunen.

Uppföljning

Medborgarlöftet utvärderas tre gånger under året och presenteras på polisen.se.

Läs gärna Strängnäs medborgarlöfte 2021 i sin helhet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland