Hoppa till innehåll
Hem » Simma med polisen i Eskilstuna – gör simtestet för polisutbildningen med oss

Simma med polisen i Eskilstuna – gör simtestet för polisutbildningen med oss

Två uniformerade poliser står bredvid varandra framför en simbassäng. Den ena håller i en livboj och den andra i en livräddningsdocka.

Gör simtestet för polisutbildningen i Munktellbadet, Eskilstuna, och få svar på dina frågor om polisutbildningen. Vi bjuder på entréavgiften.

Då och då behöver vi poliser simma i tjänsten. Det kan handla om livräddning när någon har ramlat i vattnet och behöver vår hjälp eller så behöver vi jaga en gärningsperson som tar sin flykt via vatten. Oavsett uppdrag ska poliser alltid vara beredda på att simma för att lösa dessa uppdrag. Ett bra sätt att förbereda sig är att träna simning och livräddning och på så sätt uppnå god vattenvana.

När du söker till polisutbildningen krävs att du är simkunnig. Inför testerna på Plikt- och prövningsverket ska du kunna visa upp ett giltigt simintyg som visar att du med godkända resultat har genomfört simtestet.

Nu genomförs sista omgången av simma med polisen för dig som funderar på att söka polisutbildningen till höstterminen 2023. Ett ypperligt tillfälle för dig som är nyfiken på polisyrket!

Under passet går vi igenom tips kring simning, livräddning och du kommer ges tillfälle att ställa frågor kring polisutbildningen och polisyrket. Därtill kommer du även kunna genomföra simtestet och få ett simintyg som visar att du är simkunnig, något som krävs inför testerna på Plikt- och prövningsverket.

  • Dag: Torsdag 23 mars 2023
  • Tid: Klockan 18–19 (samling receptionen 17.45)
  • Plats: Munktellbadet, Eskilstuna
  • Föranmälan: tillvaxt.sodermanland@polisen.se
  • Övrigt: Polisen bjuder på entréavgiften för dig som deltar. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen!

Om simtestet

För att få ett simintyg ska du klara följande delmoment:

  • 150 meter bröstsim.
  • 25 meter ryggsim utan armtag.
  • Hämta en docka från 1,5 meters djup och bogsera den 10 meter med dockans ”ansikte” ovanför vattenytan.

De tre momenten ska genomföras i en följd utan uppehåll inom 10 minuter. Momentet med bröstsim bör ta max 6 minuter. Klarar du att simma 150 meter bröstsim på kortare tid än 6 minuter får du alltså längre tid på dig att genomföra ryggsim och livräddningsmomentet.

Läs mer om ansökningsprocessen och polisutbildningen på polisen.se/blipolis

Frågor?

Har du frågor? Skicka ett mejl till tillvaxt.sodermanland@polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland