Hoppa till innehåll
Hem » 09 februari 12:48, Narkotikabrott, Norrbottens län

09 februari 12:48, Narkotikabrott, Norrbottens län

Mellan den 31 januari och 1 februari genomförde svensk och finsk polis samt svensk och finsk tull tillsammans en insats mot narkotika i Haparanda-Torneåområdet.

Totalt deltog flera polis- och tullpatruller samt ett antal tjänstehundar.

Under insatsen kontrollerades ett stort antal adresser, personer och bilar på båda sidor av gränsen. Beslag gjordes av bland annat vapen, fordon och narkotika.

14 olika narkotikabrott rapporterades (innehav, eget bruk och/eller i överlåtelsesyfte). Fyra förare blev också misstänkta för drograttfylleri och tre fall av grov olovlig körning rapporterades. Utöver det uppstod misstanke om tre brott mot knivlagen och två brott mot vapenlagen.

– Samarbetet fungerade riktigt bra och vi gjorde bra resultat, säger polisinsatschef Martin Asplund, som särskilt vill lyfta fram betydelsen av samarbetet.

– Polisen fick under början av en kväll ett narkotikabrott på finsk sida som ledde till åtgärder på svenska sidan i form av en husrannsakan och beslag. Senare under kvällen stoppades ett fordon på svenska sidan där en passagerare berättade att denne hade narkotika i Finland, vilket i sin tur ledde till åtgärder i Finland – också där husrannsakan och beslag.

Ytterligare anmälningar kan tillkomma efter insatsen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.