Hoppa till innehåll
Hem » 06 februari 13:21, Trafikkontroll, Stockholm

06 februari 13:21, Trafikkontroll, Stockholm

I drygt 60 minuter hade polisen trafikkontroll på Svärdlångsvägen i Årsta. På den aktuella sträckan, i närheten av en skola, är högsta tillåtna hastigheten 30 km/h.

Under kontrollen rapporterades fyra fordonsförare för hastighetsöverträdelse. Två av dem uppmättes till att ha kört 39 km/h och de andra 41 respektive 43 km/h. 

Det fastställda bötesbeloppet för dessa hastigheter är:

2 000 kronor angående 39 km/h och 2 400 kronor för de som uppmättes till 41 respektive 43 km/h.

Information om polisens trafikarbete med hastighet

Polisens arbete med hastighet, information från polisens webbplats.
Det viktigaste området för att polisen ska bidra till att hjälpa till att nå målen i Nollvisionen är att kontrollera att fordonsförarna följer hastighetbegränsningarna.

Polisen mäter hastigheten med laserinstrument och genomsnittshastighetsmätare. Laserinstrumentet används när polisen står vid vägkanten och gör trafikkontroller.

Genomsnittshastighetsmätaren finns i många av polisens bilar och motorcyklar, både i målade och civila fordon. Mätningen sker rullande, det vill säga att en kontroll kan utföras av ett fordon på vägen.

På de mest olycksdrabbade vägarna finns det automatisk trafiksäkerhetskontroll, ATK. Dessa finns i form av fasta eller mobila enheter. Informationen i automatisk trafiksäkerhetskontroll överförs automatiskt till polisens utredningsenhet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.