Hoppa till innehåll
Hem » 20 december 20:26, Bedrägeri, Linköping

20 december 20:26, Bedrägeri, Linköping

Två äldre damer har idag bedragits i sina hem i Linköping. En misstänkt tjuv har ringt upp kvinnorna och utgett sig för att ringa från banken för att få uppgifter.

Den första kvinnan tillfrågades om det fanns smycken och värdesaker i hemmet.  Några timmar efter detta samtal kom det en misstänkt tjuv och hämtade föremålen. Kvinnan, som är i 85-årsåldern är nu rädd och skärrad.

Den andra kvinnans upplevelse är liknande. Ett långt samtal som övertygande henne om att det var banken som ringde. Någon timma senare kom en tjuv hem till henne och hämtade föremålen. Kvinnan, som är i 90-årsåldern, uppger sig vara helt slut.

Dessa två stölder renderar i förundersökningar om grov stöld.

De misstänkta tjuvarna har en övertygande förmåga som är svår att stå emot. De drabbade fylls efteråt inte sällan av skuldkänslor för att de blivit bedragna trots att de själva inte gjort något fel.

Från polisen sida vill vi poängtera att ingen bank i landet arbetar på detta vis. Banker ringer aldrig hem till kunder och frågar efter kundernas tillgångar.

För att hindra den här typen av brott uppmanar vi allmänheten att prata med varandra och påminna om dessa bedragares förslagenhet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.