Hem » Uppdaterad 2021-11-17 21:39:52 17 november 21:32, Bedrägeri, Värnamo

Uppdaterad 2021-11-17 21:39:52 17 november 21:32, Bedrägeri, Värnamo

19:50 Polisen fick vetskap om att en kvinna, som bor i Värnamo, hade blivit utsatt för ett bedrägeri. Kvinnan, som är i 90-årsåldern, hade blivit uppringd av en person som uppgav att denne ringde från banken.

Den så kallade bankanställde berättade att flera uttag gjorts från kvinnans bankkonto och att bankpersonal skulle besöka kvinnan i hennes hem för att byta ut hennes bankkort.

Kvinnan fick besök i sitt hem av en person och denne ska ha tagit hennes bankkort. Händelsen rubriceras som grovt bedrägeri. I nuläget är det oklart för polisens presstjänst om kvinnan blivit av med några pengar.

Det finns ingen misstänkt för brottet.

Uppdatering 21:39

Brottsrubriceringen har ändrats till bedrägeri av normalgraden.

Så kan du skydda dig mot telefonbedrägerier:

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Så kan du skydda dig mot bedrägerier om någon besöker dig i ditt hem:

* Om du får besök från någon som utger sig för att komma från ett företag, en bostadsvärd, hemtjänsten eller liknande är det viktigt att du kontrollerar deras legitimation innan du släpper in personen. Det ska vara en legitimation som är utställd på aktuellt företag och där namn och foto finns med. 

* För att vara helt säker kan du själv ringa det företag eller liknande som personen uppger att man kommer ifrån. Låt personen vänta kvar utanför dörren, som du stänger och låser, medan du tar reda på ett telefonnummer till aktuellt företag.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *