Hoppa till innehåll
Hem » 14 december 19:00, Bedrägeri, Värmlands län

14 december 19:00, Bedrägeri, Värmlands län

Den 13/12 inkom två anmälningar från Karlstad där målsägare i 90-årsåldern på eftermiddagen blivit uppringda av en man som uppgav sig ringa från en bank. Detta för att varna den uppringde om att någon försökt att komma åt dennes bankkonto. Därefter informerades målsägaren om att det strax skulle komma en kvinna från banken som, efter att uppge ett överenskommet kodord, ska ta hand om och spärra målsägarens bankkort samt ta hand om dyrbara föremål för att låsa in dessa i ett bankfack.

Vid ett av dessa tillfällen kom det en kvinna till adressen som lyckades få målsägaren att lämna ifrån sig bankkort samt går in i lägenheten och lyckas tillgripa smycken till ett okänt värde. Ett flertal uttag hann göras med bankkortet innan det spärrades.  Vid det andra tillfället anade målsägaren oråd och avslutade samtalet.

Dagen efter, på eftermiddagen, blev en målsägare i Kristinehamn uppringd där mannen som ringde upp hade samma upplägg som dagen innan i Karlstad. Även där var den drabbade i 90-årsåldern. Denne lämnade ifrån sig bankkortet, smycken och andra värdesaker till ett okänt värde. Även här lyckades gärningspersonerna att genomför flera uttag innan kortet spärraders.

Enligt målsägarna var bedragarna mycket trovärdiga och korrekta i sitt uppträdande.

Det finns inga banker eller myndigheter som ringer upp på detta sätt och erbjuder sig att hämta och ta ansvar för värdesakeer och bankkort på detta sätt. får man ett liknande samtal AVSLUTA SAMTALET!!!!

Brotten är rubricerade som försök till grovt bedrägeri i ett fall, två fall av grovt bedrägeri och i det ena av dessa också stöld. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.