Hoppa till innehåll
Hem » 13 juli 10:26, Räddningsinsats, Strömstad

13 juli 10:26, Räddningsinsats, Strömstad

Polis larmades om en pågående räddningsinsats i vattnet utanför Strömstad. Vrakdelar efter en båt har hittats tillsammans med två personer som legat i vattnet. Personernas skadeläge och hälsotillstånd kommer inte kunna beskrivas närmare i nuläget.

I räddningsarbetet har två helikoptrar medverkat, en norsk och en svensk, fyra fartyg har deltagit i räddningsarbetet, ett fartyg från Kustbevakningen, ett norskt fartyg Savior 60 och två från sjöräddningssällskapet (SSRS). 

I nuläget har två personer tagits upp ur vattnet, räddningsarbetet fortsätter. Personerna har hittats i området vid Nord Hällsö och Tjurholmsknappen.   
Arbetshypotesen är att båten i fråga har tagit in vatten och sjukt i området Nordost om Koster. I räddningsarbetet har vrakdelar bärgats. 

Polis har startat en brottsutredning om vårdslöshet i sjötrafik, vrakdelar har tagits i beslag för undersökning. Polisen söker fortfarande efter vrakdelar i området tillsammans med Kustbevakningen och SSRS

Polis vill gärna få kontakt med personer som sett vrakdelar eller observerat båten i fråga under dess seglats i området. Ring i så fall till polisen på telefon 11414

   

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.