Hoppa till innehåll
Hem » 27 mars 11:56, Trafikkontroll, Örebro

27 mars 11:56, Trafikkontroll, Örebro

Vid kontrollen som gällde både hastighet och nykterhetskontroll rapporterades fem förare för att ha överskridit gällande hastighet. polispatrullerna utfärdade en ordningsbot på platsen till var och en av dessa.

En av ca 20 kontrollerade förare blåste positivt i polisens sållningsinstrument varför han medtogs för provtagning i ett bevisninstrument. Där konstaterades det att mannen, som är i 50-årsåldern hade haft en alkoholkoncentration av minst 0,6 promille i blodet under tiden för körningen.

Dessutom rapporterades en man i 70-årsåldern, som sedan tidigare fått sitt körkort återkallat, för grov olovlig körning.

DJURPLÅGERI: När poliserna genomförde poliskontrollen kontaktades de av en person som just anträffat två kaniner i en mindre transportbur i naturen i området Mark intill där kontrollen genomfördes. Enligt polispatrullen som sedan tog hand om kaninerna så stod buren utställd så långt ut i naturen att trafikanter inte kundes upptäcka den från vägen. Det är uppenbart att någon ”dumpat” kaninerna på platsen. 

Kaninerna var vid liv och omhändertogs med stöd av djurskyddslagen. En anmälan om djurplågeri kommer att upprättas. Det finns f.n. ingen misstänkt för detta.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.