Hoppa till innehåll
Hem » 22 mars 06:18, Sammanfattning natt, Jönköpings län

22 mars 06:18, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 30-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

 Misstanke om drograttfylleri var fel

23:11 En patrull gjorde en rutinmässig fordons och förarkontroll på Hakarpsvägen i Husqvarna, Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Föraren fick följa med  till stationen för kroppsbesiktning.

Testet visade sig vara negativt och föraren kördes tillbaka till sin bil. Ingen misstanke om brott.

Rattfylleri med alkohol som orsak är enkelt att påvisa med sållningsinstrumentet. Misstanke om drograttfylleri byggs av upp olika bedömningar på platsen. Hur personen beter sig, talar och hur ögonen ser ut. Det är alltså personliga bedömningar och inte teknisk utrustning i fält.

Blockerade vägen

01:05 Polis och räddningstjänst kallades till länsväg 185 i Bottnaryd. En lastbil hade väjt för något vilt och i samband med undanmanövern välte släpet. Ingen personskada uppstod men hela vägen blockerades.  Det uppstod inte några läckage och lastbilen bärgas. Polisen har i nuläget ingen brottsmisstanke.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.