Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-03-21 14:17:06 21 mars 08:59, Olaga intrång, Uppsala

Uppdaterad 2022-03-21 14:17:06 21 mars 08:59, Olaga intrång, Uppsala

Personal vid ett vaktbolag omhändertar en person som ska ha tagit sig in på ett område i Ulleråker där det ska avverkas träd. Enligt vaktbolaget ska ett flertal personer ha samlats på platsen för att demonstrera mot den planerade trädfällningen, och några av dem ska eventuellt ha tagit sig in på det inhägnade området.

Ett flertal polispatruller beordras till platsen för att kontrollera eventuella brott mot ordningslagen i samband med folksamlingen.

Uppdatering, klockan 12.18:

Två personer, en man och en kvinna, har avvisats från platsen.

Uppdatering, klockan 13.39:

Ordningsvakterna på plats i Ulleråker kontaktar polisen på nytt efter att flera personer ska ha tagit sig innanför det inhägnade området.

Ett flertal polispatruller är på plats.

Uppdatering, klockan 14.16:

När polisen kommer till platsen kan sex personer fångas in. Några av dem ska ha haft någon form av maskering och gjort utfall mot personalen på plats. Samtliga sex är misstänkta för olaga intrång, och de valde att frivilligt lämna platsen.

Polisen kommer också att upprätta en anmälan om olaga hot med okänd gärningsperson i samband med att de som arbetar med själva avverkningen konfronterades. Ingen ska dock ha kommit till skada.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.