Hoppa till innehåll
Hem » 15 mars 09:28, Polisinsats/kommendering, Tranås

15 mars 09:28, Polisinsats/kommendering, Tranås

08.21 polisen fick samtal om att en skolelev skulle ha kommit till en skola i Tranås och varit beväpnad med en kniv. Uppgifter kom också till polisen om att det skulle ha förekommit aggressivitet i anslutning till skoleleven och skolpersonal.

08.25 polisen är framme på den aktuella platsen, i närheten av Gillesgatan i Tranås. Ett arbete påbörjas med att ta reda på vad som hänt och om någon är skadad.

08.36 fler polispatruller anländer till platsen. Polisen börjar söka efter misstänkt gärningsperson och eventuellt skadade.

08.45 polisen har fått uppgifter om vem den aktuella eleven är. Polisen har också lokaliserat var den eleven befinner sig. Polisen har viss kontroll på eleven.

08.50 ytterligare polisresurser anländer till området.

09.01 polisen har säkrat den misstänkte skoleleven. Polisens bedömning att det aktuella rättsläget i den här situationen är försök till mord.

09.05 det mest akuta läget har polisen nu fått kontroll på och ambulanser kommer fram till skolan. Polisen börjar genomföra utredningsåtgärder i form av förhör med målsägare, vittnen och andra som har uppgifter att lämna om vad som hänt.

09.10 polisen bedömer att förutsättningarna för polisen att omhänderta den aktuella skoleleven är uppfyllda och eleven kommer att transporteras av polisen till sjukvård och där genomgå en läkarundersökning med stöd av lagen om psykiatrisk tvångsvård, (LPT § 47). Eleven är kraftigt agiterad och polisen gör sitt yttersta för att hantera eleven på ett så varsamt sätt som omständigheterna medger. Sjukvården har underrättats av polisen och är förberedda på att ta hand om eleven.

09.17 polisen har identifierat en person som har drabbats av elevens aggressivitet. Den personen är lindigt skadad. Inga ytterligare personer har i nuläget påträffats. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.