Hoppa till innehåll
Hem » 12 mars 07:46, Sammanfattning natt, Södermanlands län

12 mars 07:46, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 55 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. Ett 15-tal personer har omhändertagits för tillnyktring, narkotikapåverkan, eller andra skäl. Händelser i urval:

23.01 Det kom larm om brinnande bilar på en adress vid Stigtomta, Nyköpings kommun. Polis kom dit. Tre bilar hade brunnit. Polisen skriver anmälan om skadegörelse genom brand, då det finns en misstanke om att branden var anlagd. Det ska vara bilar av äldre modell, eventuellt skrotbilar, som drabbats.

23.25 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en bilist på Bellmansplan i Eskilstuna. De hade uppmärksammat att föraren körde på ett avvikande sätt.
Mannen som körde bilen visade tecken på alkoholpåverkan. Han blåste positivt och togs med för ytterligare provtagning på polisstationen. Där uppmättes alkohol i kroppen som motsvarar grovt rattfylleri. Efter förhör fick han lämna stationen.
Polisen beslagtog tillfälligt bilnycklarna för att förhindra fortsatt brottslighet. Körkortet omhändertogs i väntan på beslut av Transportstyrelsen i frågan.

23.26 En ordningsvakt kallade på polis efter bråk vid ett nöjesställe på Drottninggatan i Katrineholm. Eventuellt skulle någon inblandad ha kniv. Polis kom dit och skulle omhänderta en kille i 15-årsåldern, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen. Då ska tre andra killar i övre tonåren försökt hindra poliserna i omhändertagandet. Fler poliser anslöt.
De tre killarna backade inte förrän poliserna höjde batongerna, men fortsatte att störa på lite avstånd. De tre blev misstänkta för blåljussabotage. De identifierades men blev inte gripna eller omhändertagna.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland