Hoppa till innehåll
Hem » Fortsatt sökande efter efterlyst man i Uddevalla

Fortsatt sökande efter efterlyst man i Uddevalla

Den anhållna man i 35-årsåldern som i går avvek från polishuset i Uddevalla har inte ännu inte påträffats. Polisen fortsätter sin sökinsats.

Mannen är misstänkt för mordförsök i samband med ett knivbråk. Bedömningen är att mannen inte är farlig för allmänheten – men sett till det grova brott han är misstänkt för, kan det inte uteslutas att han skulle kunna vara beredd att ta till våld i en pressad situation. Allmänheten uppmanas därför att kontakta polisen vid alla iakttagelser som kan bidra till att den efterlysta mannen kan gripas.

Den misstänkta avvek i går efter lunchtid från polishuset i Uddevalla i samband med utevistelse på den inhägnade rastgården. Detta beror på en brist i byggnationen som nu har åtgärdats.

– Mannen har lyckats ta sig ut på ett ytterst osannolikt sätt, något som inte har hänt tidigare och inte heller kunnat förutses under de cirka 35 år som rastgården varit i bruk, säger Jens Börretzen, t f lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Sökinsatsen pågår fortsatt under fredagen. Polisen misstänker att mannen håller sig gömd i Uddevallaområdet och understryker att den som hjälper en rymling att hålla sig undan polis riskerar att göra sig skyldig till brott.  

Uppgifter om den efterlysta mannen tas tacksamt emot via polisens växel 114 14.

Mannen har svart hår och svart skägg och bar vid försvinnandet mörka kläder, samt var barfota eller hade möjligtvis tofflor.

Kontaktperson för media: Jens Börretzen, t f lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.