Hoppa till innehåll
Hem » 24 februari 15:44, Övrigt, Stockholm

24 februari 15:44, Övrigt, Stockholm

Kamerabevakning med UAS torsdagen den 24 februari 2022 

Polismyndigheten har, i enlighet med 8, 9 och 14 a och b §§ kamerabevakningslagen (2018:1200), KBL, beslutat att kamerabevaka delar av Stockholms innerstad med Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare). Kamerabevakning med UAS kan vid behov komma att ske på platser inom det upptagningsområde som framgår av kartan nedan. 

Anledningen till kamerabevakningen är genomförande av ett flertal allmänna sammankomster i Stockholms innerstad som lockar ett stort antal deltagare. 

Behov av kamerabevakning med UAS bedöms föreligga i syfte att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar. 

Beslutet gäller från den 24 februari 2022 från kl. 12:45 till dess att insatsen är avslutad klockan 23:55. 

För mer information om Polismyndighetens behandling av personuppgifter vänligen kontakta registrator.stockholm@polisen.se 

Bildmaterialet bevaras under maximalt 62 dygn. Därefter raderas bildmaterialet om det inte exporterats för att t.ex. ingå i en förundersökning. Polismyndigheten behandlar inte det inspelade materialet för något ändamål som är oförenligt med det som materialet samlades in för. 

Tillgång till bildmaterialet från kamerabevakningen kommer inte att ges till fler personer än vad som behövs för att bevakningen ska kunna bedrivas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.