Hoppa till innehåll
Hem » Flera gripna i veckan

Flera gripna i veckan

Polisen i Västmanland har under veckan gripit flera personer för en rad olika brott i länet. Här kommer ett urval av ärenden som polisen har larmats på och som nu utreds vidare. Flera av de misstänkta är häktade.

13 januari – Fem gripna efter villainbrott

I området kring Lagersberg och Rytterne i Västerås utsattes en villa för ett inbrott under natten mot måndagen. Polispatrullen som var först fram möttes av en mörk bil som blev stillastående mot ett träd när den försökte vända och åka ifrån platsen. I bilen satt två personer som greps misstänkta för inbrottet. I anslutning till bilen greps ytterligare två personer.

Flera polispatruller deltog i insatsen och bland annat tillkallades en hundpatrull till platsen. Hundekipaget sökte av området och på en närliggande plats med högt gräs nosade hunden fram en femte man som greps. I samband med gripandet bet hunden mannen i vaden. Endast lindrigare skador uppstod och i övrigt gick gripandet lugnt till.

Samtliga fem män som greps på platsen är häktade. De är misstänkta för en rad olika brott så som grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av bil och grov olovlig körning. Spår har säkrats på platsen och utredningsläget är bra.    

14 januari – Kvinna greps misstänkt för rån m.m.

En kvinna som kom hem till sin bostad på Bangatan (Västerås) på eftermiddagen upptäckte en okänd kvinna i bostaden. Ett handgemäng utbröt och den okända kvinnan försökte fly ifrån platsen. Kvinnan, tillika lägenhetsinnehavaren, följde efter den okända kvinnan och tumultet fortsatte utomhus. I samband med detta uppmärksammade en ledig ordningsvakt händelsen och kontaktade polis som åkte till platsen.

Den okända kvinnan, som senare blev identifierad, greps och är numera häktad misstänkt för grov stöld, rån och misshandel. Utredningsläget är bra.

14 januari – Man omhändertogs för LOB – greps senare för flera brott

Natten till onsdagen hade någon tagit sig in och tänt eld i en företagslokal på Ringborregatan i Västerås. När polispatrullen anlände var det tillrört och luktade brandrök i lokalen. Det visade sig att någon försökt tända eld på en hög bråte utan att lyckas. Ingen gärningsperson hittades i lokalen.

En stund senare och i närheten omhändertog en annan polispatrull en påverkad man med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Vid ett samtal mellan förundersökningsledaren, stationsbefälet och polispatrullerna på polisstationen, upptäcktes det att flera saker kunde binda den omhändertagna mannen till brotten som begåtts i företagslokalen på Ringborrevägen.

Mannen greps och förhördes efter att han sovit ruset av sig. En åklagare beslutade att frige mannen som fortsatt är misstänkt för försök till grov mordbrand, stöld genom inbrott och skadegörelse. Utredningsläget är bra.

16 januari – Stöldgods till högt värde åter hos sin rätta ägare

Ett släp med en markvärmare med ett nypris på cirka 600.000 kronor hittades på en inhägnad parkering i Köping. Förbipasserande hade reagerat på släpet med markvärmaren och kontaktade polisen, som åkte till platsen för att kontrollera det misstänkta stöldgodset.

Ägaren till släpet kontaktades och han kunde berätta att släpet med markvärmaren stulits någon gång under mellandagarna från ett företag i Bro i Stockholms län. Markvärmaren är nu åter hos sin rätta ägare.

16 januari – Två yngre män gripna efter personrån

I Hallstahammar blev en ung man på kvällen påhoppad utomhus av två yngre män som under hot och våld tilltvingade sig två jackor. Polisen kom snabbt till platsen och kunde i närområdet lokalisera två yngre män som greps misstänkta för rån. Vid gripandet bar de på två jackor som målsäganden blivit av med vid rånet.

Efter inledande förhör och åklagarkontakt anhölls de båda yngre männen. Utredningsläget är bra.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.