Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-01-21 14:09:50 21 januari 12:26, Övrigt, Bollnäs

Uppdaterad 2022-01-21 14:09:50 21 januari 12:26, Övrigt, Bollnäs

Polisen får in ett samtal till larmcentralen varpå flera patruller rycker ut till en skola i Bollnäs för kontroll av de uppgifter som anmälaren lämnat. 

Eleverna på två närliggande skolor inryms i lokalerna i avvaktan på vidare information.

Ingen har kommit till skada vid händelsen och vid 13.30-tiden släpptes eleverna igen och läget ska vara lugnt på platsen. 

Polisen kan i nuläget inte gå in på mer vad som inträffat vid skolorna. 

Uppdatering 14.09; 

En anmälare ringer till polisen då man sett en person som viftat med ett pistolliknande föremål vid en sporthall intill en skola i Bollnäs. Personen ska sedan röra sig i riktning mot skolan.

När polisen kommer på plats anträffar man en person som stämmer överens med det signalement som anmälaren lämnat. Men man hittar inget pistolliknande föremål på personen i fråga. Dock hittar man en kniv och personen misstänks därför för brott mot knivlagen. Det skrivs en anmälan. 

Ytterligare en person ska ha befunnit sig i närheten av den misstänkte vid tillfället då anmälaren såg dem. Den personen anträffas senare i skolan och ville inte kännas vid något vapen. 

Det ska inte finnas något känt uttalat hot mot varken skolan eller eleverna där utan polisen ser detta som en separat händelse med en person som inte ska ha någon koppling till själva skolan. 

Inget vapen, förutom den kniv som hittades, har anträffats i samband med händelsen. 

Läget ska nu vara lugn på platsen och skolan är informerad om händelseförloppet. 

Ingen person är frihetsberövad. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.