Hem » Uppdaterad 2022-01-03 08:09:19 03 januari 07:24, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Uppdaterad 2022-01-03 08:09:19 03 januari 07:24, Sammanfattning natt, Jönköpings län

06.00 polisen har hittills detta dyugn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre har gripits för brott, ingen har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.29 polisen fick samtal om personer som uppträdde misstänkt i närheten av en bostad i stadsdelen Petersberg. Inringare berättade att de misstänkta personerna lämnade platsen i en viss bil. Den bilen stoppade polisen efter några minuters spaning. I bilen anträffades tre män i 20-årsåldern. Viud en husrannsakan i bilen anträffades bland annat en kofot. Polisen påbörjade en utredning om förberedelse till stöld och de tre männen greps. alla tre blev vid 05-tiden ahållna av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för försök till stöld.

00.56 I samband med att polisen genomförde en kontroll i Torsvik anträffades två personer, män i 20- repsektive 30-årsåldern som kontrollerades. De uppfattades båda två som drogpåverkade och därför blev de misstänkta för ringa narkotikabrott. 

Båda männen är även misstänkta för dieselstöld, genom så kallad slangning beroende på att polisen har anträffat sådan utrustning på eller intill platsen där männen antäffades.

02.37 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus i Bottnaryd. Det visade sig vara en bil som brann. Bilen stod intill en husvägg och ett hästsläp och dit spred sig branden. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand och skadegörelse. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *