Hoppa till innehåll
Hem » Fotboja för man som dömts för upprepade brott mot kvinna

Fotboja för man som dömts för upprepade brott mot kvinna

Efter flertalet överträdelser av kontaktförbud har åklagare utfärdat ett utökat kontaktförbud med fotboja för en man söder om Stockholm. Mannen är dömd för upprepad brottslighet mot en kvinna.

Mannen är dömd för flertalet brott mot kvinnan samt misstänks för ytterligare brott. Det rör sig om en upprepad brottslighet under en längre tid, bland annat olaga förföljelse. Mannen satt under en tid häktad misstänkt för brott och fick efter frigivningen ett utfärdat kontaktförbud. Mannen har dock åtskilliga gånger brutit mot detta varför nu åklagaren beslutat om ett utfärdat kontaktförbud med fotboja.

Ett av de första ärendena på flera år

Detta är ett av de första ärendena på flera år gällande utökat kontaktförbud i region Stockholm.
– Polisen tog initiativet att föreslå det utvidgade kontaktförbudet och en offensiv åklagare var med på spåret och tog beslutet. Hade inte detta skett hade mannen troligvis fått ytterligare ett vanligt kontaktförbud och säkerligen överträtt detta, säger Joakim Svendsen, förundersökningsledare vid sektionen för brott i nära relation i polisområde Stockholm syd. 

Tiden för det utökade kontaktförbudet är till och med april 2022.

Läs mer: Polisens arbete med kontaktförbud 

Utvidgat kontaktförbud

Den person förbudet gäller får inte besöka eller vara i närheten av den skyddade personens bostad, arbetsplats eller andra ställen där hon eller han brukar vara. Om ett tidigare meddelat kontaktförbud överträtts ska ett utvidgat kontaktförbud förenas med villkor om elektronisk övervakning. Elektronisk övervakning innebär att förbudspersonen får bära en fotboja som larmar om han eller hon överträder förbudsområdet eller inte sköter sin utrustning.

Källa: polisen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.