Hem » 22 oktober 15:53, Övrigt, Jämtlands län

22 oktober 15:53, Övrigt, Jämtlands län

Polisen misstänker att en internationell stöldliga som stjäl katalysatorer rör sig norrut på E45 i region Nord.

Under den senaste veckan har ett 25-tal katalysatorstölder anmälts till polisen i Västernorrlands och Jämtlands län. De senaste stölderna har skett i Strömsunds-trakten och nu misstänker polisen att stöldligan rör sig norrut längs E45 mot Dorotea.

Det är framför allt Toyota Prius-bilar som utsatts, men katalysatorer har även stulits från bilar av märket Mitsubishi och Renault.

– Vi vill rikta en skarp varning och uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna. Om man äger en Toyota Prius är det läge att vara extra vaksam, säger Kristoffer Morén Lingehall vid polisens brottssamordning.

Tips för att försvåra för tjuven:

* Ett tips är att parkera bilen i ett garage eller på ett upplyst ställe.
* Ett annat råd är att installera ett lutningslarm. Eftersom bilens ena sida höjs upp med en domkraft aktiveras då detta larm. Det kan skrämma tjuven samt tillkalla uppmärksamhet.
* Ett tredje tips är att montera ett skydd (CatLoc) över katalysatorn i syfte att försvåra och förlänga tiden som en gärningsperson måste tillbringa under bilen. Detta gör att chansen att gärningspersonen blir upptäckt ökar avsevärt.

Tipsa Polisen
30 sekunder kan vara nog för tre personer att tillgripa en katalysator från en bil. På grund av det snabba tillvägagångssättet behöver polisen allmänhetens hjälp. Brottet kan ske mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara mekar med sin bil.

Var uppmärksam och kontakta polisen! Registreringsnummer, signalement, tidpunkt och andra uppgifter är intressanta för att polisen ska kunna kartlägga och förhoppningsvis även lagföra dessa gärningspersoner.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus hela Jämtland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *