Hem » 03 oktober 06:28, Fylleri/LOB, Uppsala län

03 oktober 06:28, Fylleri/LOB, Uppsala län

”I både Uppsala län och Gävleborgs län rapporteras det om en relativt lugn natt utan några större ordningsstörningar. I Uppsala har 27 berusade personer omhändertagits och i Gävleborg sex personer. I Västmanlands län, och framförallt Västerås, har polisen haft mer att göra än under natten till lördag. 20 personer har omhändertagits för fylleri, och utöver detta har två fall av drograttfylleri, sex ringa narkotikabrott och två fall av misshandel hanterats. Totalt har 53 personer omhändertagits i hela polisregion Mitt under natten, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt.”

Västmanlands län
Antal LOB*: 20

”Från Västmanlands län, och framförallt Västerås, rapporterar polisen att det har varit betydligt mer att göra än under natten till lördag. Totalt har 20 personer omhändertagits på grund av fylleri. Polisen i Västmanlands län har också hanterat ett par fall av drograttfylleri, sex fall av ringa narkotikabrott och två fall av misshandel, säger Magnus Jansson Klarin”, presstalesperson för polisen i region Mitt.”

Uppsala län
Antal LOB*: 27

”Närmare 30 berusade personer har omhändertagits i Uppsala län under natten. Men trots det stora antalet omhändertaganden vittnar polisen om en relativt lugn natt med endast ett fall av misshandel och olaga hot, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt.”

Gävleborgs län
Antal LOB*: 6

”Polisen i Gävleborgs län rapporterar om en betydligt lugnare kväll och natt med endast sex personer omhändertagna för fylleri enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt.”

”Under natten anträffas två personer som sedan tidigare varit anhållna i sin frånvaro i ett tidigare ärende. Båda grips och efter beslut av åklagare är båda fortsatt anhållna. Polisen kommenterar i nuläget inte det aktuella ärendet vidare på grund av pågående förundersökning.”

*LOB= Lagen om omhändertagande av berusade personer.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Uppsala län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *