Hoppa till innehåll
Hem » Polis till fotbolls-EM i Ryssland

Polis till fotbolls-EM i Ryssland

Kommissarie Tony Persson

Region Mitts regionala samordnare för idrott Tony Persson Bild: Fotograf Catrin Landén P4 Gävleborg/ Tillåten att publicera av P4 Gävleborg

Region Mitts regionala samordnare för idrott, kommissarie Tony Persson, åker tillsammans med fem andra supporterpoliser från Sverige till Ryssland.

Tony kommer tillsammans med sina kollegor i Sankt Peterburg till och med onsdag den 23 juni. Arbetsuppgiften de har att utföra är att de ska vara bollplanket mellan rysk polis och svenska fans under den tid Sverigefansen befinner sig i Sankt Petersburg. 

Svensk polis kommer att arbeta i uniform men vara obeväpnade och man har inga svenska eller ryska befogenheter i sitt arbete. Samtal och kontakt med tillresta Sverigefans blir huvuduppgiften. Säkerheten står den ryska polisen för när de arbetar tillsammans.

Matcherna är fredag den 18 juni Sverige-Slovakien klockan 15:00 och onsdag den 23 juni Sverige-Polen klockan 18:00.  

Vilket är ert uppdrag på plats?

Svensk polis uppdrag på plats är att arbeta som ”police spotter” supporterpoliser och hjälpa och stötta de svenska fansen och den ryska polisen när de kommer i kontakt med varandra.

Det ska bli jättekul och hedrande att få åka. Lite anspänning är det att få arbeta i ett annat land med deras rutiner och regler. Det ska bli trevligt att få stötta våra svenska supportrar i Ryssland.

Kommer du att åka till andra platser i Europa under fotbolls-EM?

Vi är planerade att ligga i beredskap när vi kommer hem till Sverige på natten den 24 juni för att resa till det land som eventuellt Sverige kommer att spela kvartfinal i. 

Hur kommer ni att bo?

Vi bor på hotell nära arenan, så det är promenadavstånd

Tony ge oss dina matchresultat, i Sveriges matcher.

Sverige mot Slovakien blir 2-1 till Sverige. Sverige mot Polen blir 2-0 till Sverige, jag känner mig ganska säker på resultaten.

Vi får hoppas att Tony har rätt och önskar honom och övriga svenska kollegor på plats, lycka till med sitt arbete i Ryssland.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.