Hoppa till innehåll
Hem » Polisen Södermalm erbjuder digital utbildning i grannsamverkan

Polisen Södermalm erbjuder digital utbildning i grannsamverkan

Skylt grannsamverkan

En skylt att grannsamverkan gäller i området. Bild: Polismyndigheten

Grannsamverkan är en metod som ska förebygga brott i bostäder. Nu tar polisen på Södermalm nya tag i arbetet för att få fler att engagera sig i sitt bostads- och närområde och bjuder in intresserade till en digital utbildning.

Inbrott kan försvåras och till viss del förhindras genom grannsamverkan där de boende har en gemensam lägesbild, är extra vaksamma, håller varandra informerade och reagera om någonting verkar konstigt eller avvikande i det egna bostadsområdet.

Under år 2020 anmäldes det cirka 130 bostadsinbrott och 500 källare- och vindsinbrott i områdena Södermalm, Gamla Stan och Hammarby sjöstad. Det innebär tre inbrott varje vecka. 

Södermalmspolisen erbjuder därför intresserade föreningar och deras medlemmar, inom Södermalm, Gamla stan och Hammarby sjöstad, en digital utbildning där man lär sig grunderna i konceptet Grannsamverkan. Efter att man skickat in sitt intresse, se nedan, får man ett fördjupande utbildningsmaterial som man går igenom på distans via egen dator. Efter genomgånget material blir det tydligt hur man kan driva Grannsamverkansarbetet vidare i sitt bostadshus/område.

Om Grannsamverkan

Allt man behöver veta om konceptet Grannsamverkan och vilka som står bakom finns att läsa på: www.samverkanmotbrott.se

Kontaktinformation

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.