Hoppa till innehåll
Hem » 24 januari 12:48, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

24 januari 12:48, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

En ren och en personbil var inblandade i en olycka på E4 vid Hörneå, Umeå kommun. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för renen.

På länsväg 363 vid Björksele, Lycksele kommun, var en ren och en personbil inblandade i en olycka, som inte resulterade i personskador. Det är oklart hur det gick för renen.

Det har också inkommit samtal om djur vid vägar som misstänks vara skadade i olyckor med fordon, men som inte anmälts till polisen.

I Umeå kommun har ett skadat rådjur anträffats i trakten av Holmsund och i Storliden har en skadad ren hittats.

I Skellefteå kommun har ett skadat rådjur hittats i trakten av Bygdeträsk.

I Lycksele kommun har ett skadat rådjur anträffats vid Bäverträsk.

I Vindeln kommun, på länsväg 620, mellan Botsmark och Vindeln har en död ren hittats.

Berörda samebyar kontaktas när det gäller ärendena där renar varit inblandade. När det gäller övrigt vilt så kontaktas eftersöksjägare så de kan kontrollera djurens tillstånd.

I morgon inleds en ny arbetsvecka, vilket innebär att fler färdas i trafiken. Var beredd på att det kan befinna sig djur där du ska köra.

Tips för att undvika olyckor:

Körsättet behöver anpassas för att minska risken för situationer som kan leda till en viltolycka, exempel på det är att anpassa hastighet efter underlag och sikt.

Som trafikant kan man planera sin resa i förväg, åka i god tid och ta reda på var viltolyckor brukar ske samt vara uppmärksam på skyltar som varnar för vilt. Var också uppmärksam på att soppåsar som är uppsatta vid vägar kan innebära att det finns renar i närheten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.