Hoppa till innehåll
Hem » 29 december 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

29 december 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

23.39 Lidköping, förföljande av stulen bil
I Lidköping försöker en polispatrull att stoppa en bil som är anmäld stulen. Föraren av bilen försöker dock att köra ifrån patrullen och ett förföljande inleds. Föraren kör vårdslöst och flera stoppförsök görs. Till slut kan man få stopp på bilen på E20 strax öster om Vara och de tre männen i bilen kan gripas. Männen är mellan 17 och 21 år. Föraren misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri. De två passagerarna misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

00.26 Trollhättan, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
Efter ett kortare förföljande kan polisen stoppa en bil på Lantmannavägen. De tre personerna i bilen lyckas springa från platsen och har inte gripits. I samband med stoppet samlas det snabbt en massa folk som är hotfulla och skjuter raketer mot polisen. Fler polispatruller kommer till platsen och efter ett tag lugnar det ner sig. Inga personskador. En mopedist stoppas och kontrolleras och mopeden visar sig vara stulen. Föraren, en man i 25-årsåldern, tas med för provtagning och misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt drograttfylleri. Både den stulna bilen och den stulna mopeden tas i beslag. Två personer omhändertas på platsen för ordningsstörning och ytterligare en avlägsnas från platsen.

01.44 Göteborg, bilbränder
På Köldgatan har det börja brinna i flera bilar. Tre bilar har blivit helt utbrända och ytterligare fem har fått brandskador. Räddningstjänst samt polis har varit på platsen. Ingen misstänkt i nuläget men polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand.

02.15 Göteborg, rånförsök
En man i 20-årsåldern utsatt för rånförsök på Drottningtorget. Två svartklädda män försökte ta hans dataväska men misslyckades med detta och sprang iväg i riktning mot Ullevi. Inga personskador och ingen gripen. En anmälan om försök till rån har upprättats.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.