Hoppa till innehåll
Hem » 29 november 08:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

29 november 08:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 84 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. 14 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 50 i Motala med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil ha kört in i ett vägräcke. När polis kom till platsen uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren av lastbilen. Mannen, i 30-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning och förhör.

03:16 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Ljuragatan i Norrköping valde föraren att inte stanna på polismannens stopptecken utan försökte istället köra därifrån. Ett förföljande på E22:an mot Söderköping inleddes och efter ett tag fick polispatrullen stopp på personbilen genom ett plåtstopp. Det visade sig då att föraren var en kille i 15-årsåldern. Han togs med till stationen i väntan på socialtjänsten och vårdnadshavare. En passagerare i bilen, en man i 20-årsåldern, blev också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

05:50 Polis beordrades till en pizzeria i Gottfridsberg, Linköping, med anledning av ett pågående inbrott. Lokalens inbrottslarm ska ha lösts ut. Polispatrull på plats har kontrollerat området, personer och fordon. Man har också utfört spaning på olika platser men i nuläget har ingen frihetsbeövats. En förundersökning gällande stöld genom inbrott har inletts. Tjuven/tjuvarna ska i samband med inbrottet ha fått med sig kontanter.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.