Hoppa till innehåll
Hem » 03 november 20:28, Åldringsbrott, Västmanlands län

03 november 20:28, Åldringsbrott, Västmanlands län

Under tisdagen har polisen fått in flera anmälningar där okända personer lurat av äldre personer kontokort och kod. I några av fallen har även pengar tagits ut från personernas konton.

I Fagersta har en man i 85-årsåldern fått samtal från en person som vill sälja en mobil. Personen har sedan kommit hem till mannen och tagit med sig hans kontokort och kod. En anmälan om bedrägeri kommer att skrivas.

I Västanfors i Fagersta kommun har en kvinna i 85-årsåldern fått samtal från en person som säger sig ringa från ett välkänt telekom-företag. Personen ska ha sagt att det är problem med en av kvinnans räkningar. Sedan ska personen ha kommit och hämtat kvinnans kontokort och kod. En större summa pengar försvinner sedan från hennes konto.

En kvinna i 90-årsåldern på Östermalm i Västerås blir uppringd från en person som säger sig ringa från ett finansbolag. Personen säger att det är fel på kvinnans kontokort. Senare hämtar personen upp kvinnans kontokort. En anmälan om bedrägeri skrivs.

En kvinna i 90-årsåldern som bor i Vasastaden får ett samtal från en ”bankman”. ”Bankmannen” hämtar sedan upp kvinnans kontokort och kod. Senare försvinner en större summa pengar från kvinnans konto. En anmälan om bedrägeri kommer att skrivas. ’

En kvinna i 90-årsåldern i Gideonsberg får samtal från en man som vill diskutera ett lån som kvinnan ska ha tagit. Personen kommer sedan hem till kvinnan och hämtar hennes kontokort, men personen lämnar utan hennes kod. En anmälan om försök till bedrägeri kommer att skrivas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.