Hoppa till innehåll
Hem » Rytteriet gör sig redo för årets uppvisning – Gothenburg Horse Show 2020

Rytteriet gör sig redo för årets uppvisning – Gothenburg Horse Show 2020

Hästar på rad

Snart är det dags för årets upplaga av Gothenburg Horse Show, med polisrytteriets uppvisning som en stor publikdragare.

Gothenburg Horse Show är ett av världens största arrangemang inom ridsport – internationellt erkänt och klassat som ett av de allra bästa. I anslutning arrangeras Eurohorse-mässan, som bjuder på ett fullspäckat uppvisningsprogram från morgon till kväll – här kan man ta del av allt som är värt att veta inom genren hästar och hästhållning. En av de mest populära programpunkterna är uppvisningen av region Västs polisrytteri.

– Vi visar hur vi arbetar med hästar som verktyg i polisiär verksamhet, berättar Susanne Johansson, gruppchef på rytteriet. Vi förklarar också hur vi tränar hästarna för att de ska fungera som polishästar. De ska till exempel klara av att vistas i en stökig miljö med oljud, rök och viftande flaggor, något som egentligen går emot hästens natur.

Fyra ekipage medverkar i uppvisningarna i år.

– I och med att vi är fler ekipage än vad vi har varit tidigare om åren kommer vi att kunna visa upp olika formeringar.  Formeringarna använder vi oss av när vi jobbar med folksamlingar – till exempel då vi vill flytta en folksamling åt ett visst håll, eller när vi vill anvisa väg för en uppmarsch vid fotboll eller för ett demonstrationståg.

Publiken är också välkommen till rytteriets monter inne i mässhallen.

– Det är alltid väldigt roligt att prata med en hästintresserad allmänhet! Vi får även många frågor om polisyrket – vad som krävs för att bli polis och hur man söker till Polishögskolan. Dessutom passar vi på att berätta om den stora bredden av civila yrken som finns inom polisen!

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.