Hoppa till innehåll
Hem » Rytteriet medverkar i Eurohorse under Gothenburg Horse Show

Rytteriet medverkar i Eurohorse under Gothenburg Horse Show

Bearbetad

Nu är det dags för Gothenburg Horse Show – i år med dubbla världscupsfinaler. Vägg i vägg arrangeras mässan Eurohorse, med polisrytteriet som ett av de största dragplåstren.

Under Eurohorse kan besökarna handla allt tänkbar häst- och ridsportsutrustning. Och i mässans uppvisningspaddock pågår ett fullspäckat program från morgon till kväll – med dressyr, westernridning, hunduppvisningar, islandshästuppvisningar och mycket mer. En av dom mest populära programpunkterna är polisrytteriets uppvisning.

– Vi har deltagit på Eurohorse sedan 2013, berättar Susanne Johansson, gruppchef på polisrytteriet. Vi visar hur vi arbetar med hästar som verktyg i polisiär verksamhet och vi har också en monter i mässhallen.

– Det är enormt givande att få möjlighet att prata med en hästintresserad allmänhet! Vi får också många frågor om polisyrket – vad som krävs för att bli polis och hur man söker till Polishögskolan.

Polisrytteriets uppvisningar brukar alltid dra en stor publik.

– Vi kommer att visa och berätta om hur vi systematiskt tränar våra hästar för att de ska fungera som polishästar. De ska till exempel klara av att vistas i en stökig miljö med oljud, rök och viftande flaggor.

I årets uppvisning medverkar fyra ekipage, istället för två som tidigare år.

– I och med att vi är fler kommer vi att kunna visa upp några av de formeringar som används då vi jobbar med folksamlingar. Det är alltid lika roligt att åskådliggöra vad våra fyrbenta kollegor kan åstadkomma tillsammans med oss!

Läs mer om Gothenburg Horse Show här >>

Läs mer om Eurohorse här >>

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.