Hoppa till innehåll
Hem » Fler relationsärenden ska klaras upp

Fler relationsärenden ska klaras upp

Polisområde Storgöteborg och Göteborgs åklagarkammare inleder ett tätare samarbete för att klara upp fler brott i nära relation. Relationsärenden äldre än sex månader ska utredas av ett specialteam med erfarna brottsutredare och åklagare.

Under minst sex månader kommer åtta brottsutredare från polisen och en åklagare att frigöras från sina ordinarie arbetsuppgifter för att ingå i det nya specialteamet. Uppgiften är att slutföra åklagarledda relationsärenden som är äldre än sex månader.

– Det handlar om cirka 400 ärenden som det nya specialteamet kommer att ta sig an till att börja med. Parallellt håller vi på att rekrytera fler polisanställda varav en betydande andel kommer att arbeta med att utreda relationsbrott. Vi ser ett ökat inflöde av dessa ärenden och behöver därför öka vår utredningskapacitet. Dessutom är särskilt utsatta brottsoffer är ett prioriterat område för polisen, konstaterar Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg.

Det nya samarbetet är ett led i den överenskommelse som tecknats mellan polisen i region Väst och åklagarområde Väst i syfte att öka lagföringen i utredningsverksamheten. Arbetssättet ska utvärderas efter sex månader.

– Tillsammans gör vi nu en prioritering och jag är väldigt glad att vi har landat i en överenskommelse och ett samarbete för att med kraft kunna ta tag i relationsärendena, som ofta är komplexa att utreda. Det viktiga är att vi sedan hittar metoder och resurser för att hantera detta på sikt, säger Mats Eriksson, kammarchef vid Göteborgs åklagarkammare.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.