Hoppa till innehåll
Hem » Fler frihetsberövade för Landvetter-sprängningen

Fler frihetsberövade för Landvetter-sprängningen

Under tisdag eftermiddag har två personer frihetsberövats misstänkta för försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse i samband med den sprängning som skedde i Landvetter i slutet av förra året.

Den 1 november skedde en sprängning på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter. Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld. Fallet har kopplingar till södra Sverige och ligger inom ramen för den nationella särskilda händelsen Rimfrost. Sedan tidigare sitter två personer häktade misstänka för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse i samband med sprängningen.

– Vi har nu frihetsberövat ytterligare personer i detta ärende och genomfört ett antal husrannsakningar. Vi flyttar ständigt fram våra positioner och ärendet går framåt säger Urban Svan, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst.

Ärendet är sedan tidigare ett exempel på hur arbetet på en plats i Sverige får effekt i andra delar av landet och visar vikten av en enad kraftsamling mot den grovt organiserade brottsligheten.

– Vi utvecklar hela tiden vårt samarbete med kollegor i andra delar av Polissverige, både lokalt och nationellet. Operation Rimfrost innebär att vi förstärker det redan pågående linjearbetet, där kontinuerliga lägesbedömningar avgör hur prioriteringar och samverkan kommer att ske, säger Tobias Bergkvist enhetschef för den regionala utredningsenheten, Region Väst.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.