Hoppa till innehåll
Hem » Frihetsberövade för sprängning i Landvetter

Frihetsberövade för sprängning i Landvetter

Som ett led i den nationella särskilda händelsen Rimfrost har nu tre personer frihetsberövats misstänka för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse i samband med sprängningen i Landvetter tidigare i november.

Den 1 november skedde en sprängning på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter. Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld. Fallet har kopplingar till södra Sverige och inom ramen för den nationella särskilda händelsen Rimfrost har polisregion Syd och Väst arbetat gemensamt i ärendet. Bland annat har man genomfört en rad husrannsakningar och samarbetet har nu resulterat i att tre personer sitter frihetsberövade misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

– Kriminaliteten har inga geografiska gränser och vi har ett bra samarbete med våra kollegor i region Syd. Förundersökningen fortsätter och det kan bli fler husrannsakningar och gripande framöver, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst.

Fallet är ett exempel på hur arbetet på en plats i Sverige får effekt i andra delar av landet och visar vikten av en enad kraftsamling mot den grovt organiserade brottsligheten.

– Ingripandet har bidragit till säkerheten i Syd och brottsbekämpning i Sverige. Jag uppskattar starkt det arbete som gjorts av region Väst och Syd i detta fall. Det bidrar till att påverka trenden av sprängningar, säger Stefan Hector nationell kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Rimfrost.

Rimfrost

Målet för den särskilda händelsen är

  • minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer, 
  • reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet, 
  • öka beslagen av vapen och sprängämnen, 
  • öka tryggheten hos allmänheten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.