Hoppa till innehåll
Hem » Uppsala kommun och polisen i ny samverkansöverenskommelse

Uppsala kommun och polisen i ny samverkansöverenskommelse

I Uppsala ska du känna dig trygg – vem du än är och var du än bor. Det är målet för polisens och Uppsala kommuns samverkansöverenskommelse som gjordes i går.

– Vi kommer aldrig acceptera att de kriminella gängen skapar skräck och oro bland Uppsalaborna. Och vi är övertygade om att vi kommer lyckas så länge vi arbetar tillsammans. Vi måste ge oss på de kriminella på alla sätt vi kan. Brottsbekämpande, polisiärt och förebyggande, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef Uppsala/Knivsta.

I dag skrev Uppsala kommun och Polismyndigheten lokalpolisområde Uppsala/Knivsta under en samverkansöverenskommelse för åren 2020-2023.

– Vi har redan idag ett nära samarbete med polisen men vi vet att vi behöver göra mer för att lyckas. Tillsammans ska vi öka tryggheten och bekämpa kriminaliteten i Uppsala. Inget annat duger, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala kommun.

Målet för samverkansavtalet är ett tryggare och säkrare Uppsala med fokus på tre punkter:

  • Nolltolerans mot brott. Inga brott får gå under radarn. Vuxna i skolan gör ett fantastiskt jobb med att fånga upp ungdomar som är på fel väg, men vi behöver fortsätta att utveckla samarbetet mellan skola, socialtjänst, polis och fritids. Kriminaliteten behöver förebyggas och stävjas, både fysiskt och socialt.
  • Särskilt utsatta brottsoffer. Inga vuxna eller barn, ska utsättas för sexuellt våld. Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och hot ska upptäckas tidigare.
  • Trygg och säker skolmiljö. Skolan ska vara fri från droger och våld.
    Gemensamma arbetssätt ska effektiviseras för att tidigt upptäcka barn och unga vuxnas drogproblem och göra de insatser som har effekt. Det våldsförebyggande arbetet i skolan ska också stärkas.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.