Hoppa till innehåll
Hem » Lär känna din kommunpolis!

Lär känna din kommunpolis!


 • Mikael Engren
  Mikael Engren, Kommunpolis i lokalpolisområde Östra Norrbotten
  (Pajala, Överkalix, Övertorneå, Haparanda och Kalix kommun)

 • Stefan Thyni
  Stefan Thyni, Kommunpolis i lokalpolisområde Norra Lappland
  (Kiruna, Gällivare och Jokkmokk)

 • Stefan Ström
  Stefan Ström, Kommunplis i lokalpolisområde Luleå/Boden

 • Bo Hedlund
  Bo Hedlund, Kommunpolis i lokalpolisområde Piteå Älvdal
  (Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och Piteå)

1/4

I Norrbotten har vi fyra kommunpoliser, en i varje lokalpolisområde. Klicka vidare i bildkarusellen för att se vem som är kommunpolis där du bor.

I polisens verksamhetsidé framgår att polisen ska komma närmare medborgarna och vara ledande i det brottsförebyggande arbetet. Som en del av detta arbete har det skapats en funktion inom svensk polis som kallas kommunpolis.

I Norrbotten har vi fyra kommunpoliser, en i varje lokalpolisområde. Det är Mikael Engren som är kommunpolis i lokalpolisområde Östra Norrbotten, Stefan Thyni är kommunpolis i lokalpolisområde Norra Lappland, Stefan Ström är kommunpolis i lokalpolisområde Luleå och Boden och Bo Hedlund är kommunpolis i lokalpolisområde Piteå Älvdal.

Kommunpoliserna har ett strategiskt uppdrag och är samordnare i kontakten med samhället. Tillsammans med kommunerna och externa intressenter ska de driva processen för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen. Ett av kommunpolisernas uppdrag är att tillsammans med kommunerna ta fram medborgarlöften som utgör en del av samverkansöverenskommelserna. 

Efter nyår kommer vi att presentera vad ett medborgarlöfte är för något och vilka medborgarlöften vi har undertecknat tillsammans med våra kommuner. Så håll utkik!

Här kan du redan nu läsa om polisens arbete med medborgarlöften.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.