Hoppa till innehåll
Hem » Skjutning Norrköping

Skjutning Norrköping

Två personer har avlidit efter en skottlossning i centrala Norrköping. Polisen har inlett en förundersökning om mord och inlett en särskild händelse.

Klockan 01.20 natten mot torsdag larmades polisen till en skottlossning på Slottsgatan i Norrköping. På plats påträffades två skadade personer, en avled på plats och en fördes till sjukhus. Personen som fördes till sjukhus avled senare där.

De avlidna är båda män, i 45- respektive 40-årsåldern och hemmahörande i Östergötlands län respektive Örebro län. De är båda dömda för brott sedan tidigare.

Polisen har inlett en förundersökning om mord i två fall och gjort stora avspärrningar vid brottsplatsen. Polisen har också fattat beslut om särskild händelse och gått upp i stab, vilket innebär att man enklare kan ta alla nödvändiga resurser i anspråk.

– Polisens arbete nu går i två spår, dels har vi inlett en förundersökning och arbetar med det, och dels arbetar vi trygghetsskapande och med brottsförebyggande åtgärder ute på stan. Vi har satt igång våra områdespoliser och kommer att prioritera att vara synliga på plats runt den här händelsen, för att prata med folk och vara tillgängliga, säger Peter Wahlberg, chef för LPO Norrköping.

Sedan tidigare pågår Rimfrost, en nationell särskild händelse mot våld med skjutvapen och explosiva ämnen, där målet bland annat är att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer och öka tryggheten hos allmänheten.

– Rimfrosts syfte är att bryta utvecklingen med skjutningar och sprängningar, men kan inte förhindra att skjutningar sker, säger Björn Lidö, kommenderingschef för Rimfrost.

Ärendet är nu åklagarlett och leds för närvarande av kammaråklagare Torsten Angervåg. Det fanns ingen skäligen misstänkt vid 11.30 torsdag 5 december.

Peter Wahlberg, LPO-chef Norrköping, finns tillgänglig för intervjuer under dagen. Förfrågningar går via Tommy Thorngren, 010-566 75 26.

Klockan 15 bjuder polisen in till en pressträff i rättssalen, polishuset i Norrköping. Deltar gör Peter Wahlberg, LPO-chef Norrköping, Hanna Sjögren, chef grova brott Norrköping och Björn Lidö, kommenderingschef Rimfrost region Öst. Anmälan sker i receptionen.

Förfrågningar om pressträffen:
Susanne Karlsson
010-562 80 19

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.