Hoppa till innehåll
Hem » Tillgrepp av fyrhjulingar aktuellt i Nord

Tillgrepp av fyrhjulingar aktuellt i Nord

Kringresande utländska stöldligor som fokuserar på tillgrepp av fyrhjulingar är aktuella i polisregion Nord.

I början av veckan avbröts ett pågående inbrottsförsök utanför Gävle. De misstänkta personerna hann lämna platsen, men deras bil blev kvar.

I bilen anträffades listor med adresser till personer som äger fyrhjulingar, de flesta av dem boende i Västernorrlands län.

Polisen i polisregionerna Nord och Mitt har varit i kontakt med samtliga personer som fanns med på dessa listor i syfte att varna dem för att stöldförsök kan komma att ske. Vi vill även rikta en bredare information till ägare av främst fyrhjulingar, men även andra fordon, om att dessa kringresande brottsnätverk är högaktuella just nu.

Vi är också intresserade av tips och iakttagelser kring dessa stöldligor. Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer. Tips kan numera lämnas dygnet runt via tjänsten ”Tipsa polisen” på polisen.se. Inkomna tips granskas alla dagar året om.

För att skydda dig mot stöld av fordon kan du bland annat vidta följande åtgärder:

  • Parkera fordonet på ett upplyst ställe eller i ett garage.
  • Förvara nycklarna på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren och ha dem absolut inte i tändningslåset.
  • Använd märk-DNA och sätt också på medföljande klistermärken så att det faktiskt syns att fordonet är märkt med märk-DNA.

Vi påminner också om de tips vi tidigare i veckan lämnade kring inbrottsstölder:

  • Samverkan mellan grannar – det vill säga prata med dina grannar om när du avser att resa bort och samarbeta med ökad tillsyn i boendeområden.
  • Var vaksam på obekanta fordon eller personer i närområdet. Gärningsmännen kommer oftast gående den sista biten till brottsplatsen.
  • Ett fordons registreringsnummer kan vara helt avgörande för polisen. Försök därför alltid att notera det och inkludera denna uppgift när du tipsar polisen.
  • Anmäl gärna din iakttagelse till polisen via tipsformuläret på polisen.se*. Eller ring 114 14. Vid pågående brott, ring alltid 112.
  • Fotografera gärna misstänkta personer, fordon eller föremål. Du kan sedan skicka bilderna till polisen, bland annat genom tipsformuläret.

Presskontakt

Malin Axroth, kommunikatör
Telefon: 010-568 31 40

* Tips som inkommer via tipsformuläret på polisen.se bearbetas löpande under årets alla dagar. Du kan därför med fördel använda det om du inte vill ringa 114 14. Vid pågående brott, ring alltid 112.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.