Hoppa till innehåll
Hem » Bedragare i farten i polisregion Nord

Bedragare i farten i polisregion Nord

Tyvärr är det ett ständigt närvarande problem med bedragare som i sin jakt på pengar försöker lura äldre personer. Här är några aktuella tillvägagångssätt i polisregion Nord den senaste tiden, bland annat så fortsätter telefonbedrägerierna i Norrbotten.

  • Som polisen under helgen redan informerat om så har flera personer i Norrbotten, främst i Luleå kommun, blivit uppringda av en man som lurat dem på stora belopp genom att få dem att lämna ut personliga koder, kortuppgifter eller bank-id. Även i dag måndag den 14 oktober har ytterligare ärenden anmälts. Vi vill påminna om att du aldrig ska lämna ut sådana uppgifter och inte heller logga in på din banksida eller ditt mobila bank-id på uppmaning av någon person som ringer upp.
  • Äldre personer i Storumans kommun har blivit kontaktade av en firma som vill utföra vad de påstår är en lagstadgad ventilationskontroll. Firman vill boka in kontroller och betalning ska ske direkt efteråt på plats. Det finns dock inte något krav på sådana kontroller i vanliga villor (en- och tvåfamiljshus).
  • Äldre personer i Jämtlands län har blivit uppringda av ett företag som påstår sig utföra avloppsspolningar och liknande arbeten på uppdrag av kommunen. Något som inte visat sig stämma, det vill säga det har inte funnits ett sådant samarbete.

Läs mer om vad du kan göra för att minska risken för att utsättas för ett bedrägeri.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.