Hoppa till innehåll
Hem » Borås: Efter detonationerna – polisen efterlyser tips

Borås: Efter detonationerna – polisen efterlyser tips

Natten till onsdagen detonerade en sprängladdning på Sparregatan i centrala Borås. Under dagen har polisen ökat den polisiära närvaron och arbetar med trygghetsskapande åtgärder.

Detonationen förstörde ett fönster i byggnaden på Sparregatan, men ingen person har kommit till skada. Ett farligt föremål hittades senare utomhus i närheten av byggnaden.

Polisen har inlett en förundersökning, men har ännu inga gripna för händelsen. Bevis har säkrats och teknisk undersökning pågår. Händelserna rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Trygghetsskapande insatser och utredningsinsatser genomförs under den närmaste tiden, bland annat genom dialog med boråsarna på olika sätt.

– Vi gör ett stort antal dörrknackningar i olika delar av Borås, säger Peter Sörstedt, polisområdeschef i Älvsborg

Under natten mot tisdagen inträffade också en detonation vid en fastighet i centrala Borås. Flera rutor krossades, men ingen person kom till skada. Denna händelse rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av de två detonationerna. Särskild händelse innebär att händelsen hanteras i en speciell organisation med tillgång till fler kompetenser som man normalt inte har tillgång till.

Polisen efterlyser tips

Polisen önskar upplysningar från dig som kan ha sett någon person eller personer som kan sättas i samband med händelserna. Kontakta polisen via telefon 114 14 alternativt tipsa polisen via polisen.se.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.