Hoppa till innehåll
Hem » Nationellt forensiskt centrum etablerar laborativ verksamhet i Sundsvall

Nationellt forensiskt centrum etablerar laborativ verksamhet i Sundsvall

Den 5 juli fattade rikspolischefen beslut om att den laborativa verksamheten inom Polismyndigheten ska koncentreras till färre orter och ledas av Nationellt forensiskt centrum (NFC). Sundsvall blir en av orterna och nu pågår rekrytering.

Övergången från dagens laboratorier till de framtida kommer att ske successivt från oktober 2019 till mars 2020.

Målet är att öka förmågan på brottsplatsen, på de forensiska sektionerna och på laboratorierna genom att renodla verksamheten.
– Färre och större laboratorier ökar tillgängligheten och minskar sårbarheten. Det gör även att vi lättare kan hantera större händelser, säger Thomas Nilsson, chef för utredningsenheten i polisregion Nord.  

Totalt sett innebär förändringen en förstärkning av polisens forensiska verksamhet runt om i landet.
– Vi blir betydligt fler medarbetare och får en ökad kapacitet i våra laboratorier, förklarar Nilsson. Vi har löpande en mycket god samverkan med NFC i det fortsatta utvecklingsarbetet.

NFC rekryterar nu en gruppchef samt laboranter och fotograf till Sundsvall.

Läs mer i nyhet från NFC:
NFC etableras på åtta nya orter

Nationellt forensiskt centrum – NFC

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC ansvarar även för den forensiska processen inom Polismyndigheten vilken omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. NFC svarar också för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.